Jesteś tutaj: kurierzyzdrowia.pl > Kuchnia > Soczyste mięso z piekarnika

Drób na kilka sposobów

Najchętniej jadanym mięsem ze wszystkich jest mięso drobiowe. Wynika to zarówno z ceny, jak i polecania go w wielu dietach odchudzających. Do drobiu można włączyć również indyka, który chociaż rzadziej znajduje się na stołach, jest nie tylko smaczny, ale ma nawet więcej właściwości zdrowotnych niż mięso kurczaka.
Niezależnie od tego, jaki rodzaj drobiu wybierze się do spożycia można przygotować go na kilka sposobów. Pierwszy i najprostszy to smażenie lub pieczenie w piekarniku. Wystarczy natrzeć mięso przyprawami, włożyć do pieca i gotowe. Niestety nie każdy może lub nie każdy lubi raczyć się akurat takim przysmakiem.
Na szczęście poza pieczeniem można jeszcze gotować lub grillować kurczaka. Gotowany sprawdza się bardzo dobrze z warzywami gotowanymi na parze. Jest miękki, soczysty i bardzo zdrowy. Doskonale uzupełnia dietę osób, które z powodu wysokiego cholesterolu powinny ograniczać przygotowanie potraw na tłuszczu lub z tłuszczem. Grillowanie jest równie korzystne, zwłaszcza gdy zawinie się mięso w folię i doda kawałki warzyw. Mięso przesiąknie ich aromatem i będzie jeszcze zdrowsze.

Zostaw odpowiedź

Musisz być zalogowany żeby komentować.