Jesteś tutaj: kurierzyzdrowia.pl > Zdrowy tryb życia > Wszędobylskie ekrany

Gotowanie na parze

Gotowanie na parze stało się w ostatnich latach bardzo modne. Zapewnia nie tylko zdrowe przyrządzanie potraw ale także zachowanie oryginalnego smak przygotowywanych produktów. Firmy oferujące naczynia przystosowane do niego zacierają ręce patrząc na statystyki dotyczące sprzedaży. Dlaczego użycie pary jest tak dobrym pomysłem? Gwarantuje ono spożywanie posiłków przy których przygotowaniu nie jest używany tak niezdrowy tłuszcz. Co więcej witaminy i minerały zawarte w warzywach dzięki gotowaniu na parze zachowują swoje właściwości. Przy użyciu tradycyjnej metody jaką jest gotowanie w wodzie, to co najcenniejsze wylewane jest zazwyczaj do zlewu, a spożywane przez nas warzywa nie mogą zagwarantować nam tego czego potrzebujemy. W ten sposób powstają niedobory witamin w organizmie i niezbędna jest suplementacja. Gotowanie na parze to nie tylko gwarancja utrzymania zdrowia ale także dobre rozwiązanie ekonomiczne bowiem wymaga użycia jedynie jednego garnka do użycia wielu, różnego rodzaju potraw.

Zostaw odpowiedź

Musisz być zalogowany żeby komentować.