Jesteś tutaj: kurierzyzdrowia.pl > Owoce > Odchudzające owoce – prawda czy mit?

Jak podawać owoce?

Wiosną i latem owoce stają się częścią wielu deserów podawanych w czasie przyjęć. Jednak ułożenie ich na paterze albo w misce jest nudne i przewidywalne. Warto wymyślić inny sposób podania, który zaskoczy wszystkich biesiadników.
Pierwszym sposobem są owocowe szaszłyki. Wystarczy przygotować cztery lub pięć rodzajów owoców, obrać je ze skórki i pokroić w kostki. Tak przygotowane owoce nabijać na drewniane patyczki do szaszłyków i układać na talerzu.
Drugim sposobem podania owoców jest ułożenie ich w ozdobnych filiżankach. Należy przygotować ich tyle, ile będzie gości lub ilu jest domowników. Następnie pokrojone owoce ułożyć w filiżankach, najlepiej mieszając różne rodzaje, żeby było kolorowo oraz ciekawie. Dla smaku można polać odrobiną likieru, lecz nie jest to konieczne.
Trzeci sposób nadaje się na przyjęcia z większą ilością osób. Polega na wydrążeniu arbuza tak, żeby powstała z niego miska. Do środka wrzuca się pokrojony miąższ z arbuza oraz pokrojone w kostkę dodatkowe owoce. Smacznie i ciekawie.

Zostaw odpowiedź

Musisz być zalogowany żeby komentować.