Jesteś tutaj: kurierzyzdrowia.pl > Trening > Nordic – walking

Kiedy dodać przyprawy

Przyprawy to niezbędny element w każdej kuchni. Ostre, aromatyczne, do mięs, zup i sałatek. Z pewnością możemy spotkać je wszędzie. Niektórzy z nas stosują je dla niepowtarzalnego smaku jaki nadają potrawom inni ze względu na unikalne właściwości, które pomagają w utrzymaniu organizmu w dobrej kondycji zdrowotnej. W zależności od rodzaju przygotowywanego dania przyprawy dodajemy w różnych momentach. Kiedy najlepiej je wrzucić? Na początku? Na końcu? Choć zwolenników zarówno jednej jak i drugiej opcji jest wiele, to przyprawy należy dodawać pod koniec gotowania, tak by miały jeszcze okazję oddać swój aromat. W momencie gdy dorzucamy ziół pod koniec procesu gotowania gwarantujemy zachowanie ich właściwości, które oprócz aromatu możemy uzyskać ze sproszkowanych roślin i ich owoców.

Zostaw odpowiedź

Musisz być zalogowany żeby komentować.