Jesteś tutaj: kurierzyzdrowia.pl > Nabiał > Kefir i maślanka

Kolory w kuchni

Kuchnia czy jadalnia to miejsce, w którym ma nam się wygodnie jeść. Ostatnio modne jest stosowanie odważnych, zdecydowanych, a także ciemnych kolorów w tych pomieszczeniach. Choć w odpowiedniej aranżacji wyglądają one naprawdę zjawiskowo i przełamują jakiegoś rodzaju stereotypy to skłaniałabym się jednak do cieplejszych barw. Urządzona w czerwieni, pomarańczy czy żółci kuchnia od razu wzbudza w nas pragnienie jedzenia. Stanowi także przyjazne otoczenie do spożywania przyrządzonych dań. Dodatkowym atutem jest fakt, że kuchenny zielnik będzie prezentował się na takiej ścianie naprawdę dobrze. Z czystym sumieniem możemy łączyć w pomieszczeniu różne odcienie. Nie bójmy się eksperymentować. Kuchnia powinna tętnić życiem, jakby nie patrzeć jest sercem całego domu. Nie warto fundować jej stonowanych, przytłaczających i chłodnych barw, bo te absolutnie do niej nie pasują, a jedzenie w ich otoczeniu nie jest tak przyjemne jak w przypadku radosnej żółci czy też czerwieni.

Zostaw odpowiedź

Musisz być zalogowany żeby komentować.