Jesteś tutaj: kurierzyzdrowia.pl > Nabiał > Chudy, tłusty – nabiał

Mięso z atestem

Duża część z nas nie wyobraża sobie pożywnego obiadu, w skład którego nie wchodziłoby mięso. Jest ono cennym źródłem witamin i minerałów, a także niezbędnego do rozbudowy i regeneracji organizmu białka. W telewizji wiele mówi się o tym, że tucznik, drób czy wołowina przeznaczona do uboju jest hodowana w skandalicznych warunkach, a mięso, które trafia na nasze stoły jest niezdrowe. Jest sposób by na to zaradzić. Niekoniecznie musi to być własna hodowla, choć ta z pewnością uspokoiłaby nasze sumienie. Wybierając się do sklepu z zamiarem kupna mięsa warto zwrócić uwagę na hermetycznie zapakowane kawałki oznaczone znakiem wysokiej jakości oraz emblematem gwarantującym przetrzymywanie zwierząt w dobrych warunkach. Powinniśmy szerokim łukiem omijać sklepowe lady chłodnicze, w których wędliny zalegają od dawna, a oprócz tego nie grzeszą jakością. W końcu każdy z nas kupując mięso chciałby mieć gwarancję, że jest ono zdrowe. Właśnie to zapewnia nam umieszczony na niektórych opakowaniach atest. Źródło: http://salonyodnowy.pl/

Zostaw odpowiedź

Musisz być zalogowany żeby komentować.