Jesteś tutaj: kurierzyzdrowia.pl > Nabiał > Zalety żółtego sera

Pieczywo na śniadanie

Obecnie w piekarniach można znaleźć tak dużo pieczywa, że czasami ciężko zdecydować się, które wybrać. Pszenne, razowe, z dodatkami, bez nich, ze słonecznikiem, z soją, z żurawiną lub z innymi dodatkami. Słodkie, słone, pikantne. Codziennie można jeść coś innego, dzięki temu śniadania i kolacje zapewniają zupełnie różnorodny smak.
Pieczywo pszenne, białe jest smaczne, lecz często dmuchane i najmniej wartościowe pod względem składników odżywczych. Niemniej miło jadać je z miodem lub z masłem, zwłaszcza że wciąż jeszcze istnieją piekarnie, które wypiekają chleb na miejscu. Dzięki czemu jest on nieco bardziej sycący.
Chętniej wybieranym i zdrowszy pieczywem jest pieczywo pełnoziarniste z różnymi rodzajami ziaren lub razowe. Nadaje ono smak całemu śniadaniu, niezależnie od tego czy kupuje się bułki czy chleb. Dobrze smakuje z twarogiem oraz z wędlinami, których smak podkreśla. Z kolei dzieci najbardziej lubią słodkie wypieki w postaci chałki albo bułek maślanych jadanych z dżemem.

Zostaw odpowiedź

Musisz być zalogowany żeby komentować.