Jesteś tutaj: kurierzyzdrowia.pl > Owoce > Zalety jedzenia jabłek

Urozmaicone grillowanie

Grill kojarzy nam się zazwyczaj z tłustym mięsem, kiełbaskami, litrami piwa i słonymi przekąskami w postaci piwa. Weekendowe grillowanie staje się nudne, a każdy serwuje na swoim przyjęciu niemal to samo. Ciągłe jedzenie tych samych dniach wychodzi nam uszami, a każdy z gości chętnie spróbuje czegoś nowego. Właśnie dlatego warto zaryzykować i spróbować pobawić się smakami. Na grillu możemy przyrządzić świetny, przypieczony oscypek serwowany wraz z żurawiną. Należy uważać, by ser nie zdążył się stopić i spłynąć po ruszcie. Inną rzeczą są grillowane warzywa takie jak bakłażan czy cukinia, które mogą występować zarówno nadziewane jak i z przyprawami. Zainteresowaniem cieszą się również nadziewane pieczarki. Goście chwalą sobie filety z kurczaka, które możemy zamienić na indyka opiekanego w plasterkach boczku, które zapobiegną wyciekaniu z niego soku, dzięki czemu zostanie podany jako niezwykle soczyste mięso. Grill wcale nie musi być tłusty. Możemy nawet całkowicie zrezygnować z przygotowania na nim mięsa i zostawić pole do popisu warzywom, które w upalne, wakacyjne dni świetnie się sprawdzą.

Zostaw odpowiedź

Musisz być zalogowany żeby komentować.