Jesteś tutaj: kurierzyzdrowia.pl > Zdrowie > Masaż

Własne przetwory

Wiele lat temu nasze babcie starały się przygotować wszystko własnoręcznie, a nawet gdyby nie chciały tego robić to nie miały innego wyboru. W końcu wybór w sklepach nie był tak ogromny jak w dzisiejszych czasach, a samych budynków również za wiele nie było. Ogórki, podpieńki, suszone grzyby i owoce, wędzona szynka, kiełbasa czy kaszanka to tylko niektóre ze specjałów. Teraz spotkać możemy je jedynie w nielicznych domach na wsi albo podczas pobytu w gospodarstwie agroturystycznym. Mieszczuchy pędzą po wszystko do marketu, kupując przetwory, które smakiem i wartościami odżywczymi nie mogą równać się z tymi babcinymi. Narzekamy na nadmiar konserwantów w produktach, na to że są one niezdrowe, powodują choroby, a sami nie robimy nic w kierunku poprawy jakości spożywanego jedzenia. W Internecie możemy znaleźć przepisy na tradycyjne ogórki konserwowe, które z powodzeniem można wykonać nawet w mieszkaniu. Zawsze możemy sięgnąć po sprawdzony przepis, który z pewnością będzie zapisany w starym skoroszycie, albo wybrać się na wieś w poszukiwaniu odpowiedniej receptury. Warto poświęcić trochę czasu dla lepszego zdrowia.

Zostaw odpowiedź

Musisz być zalogowany żeby komentować.