Jesteś tutaj: kurierzyzdrowia.pl > Zdrowe żywienie > Kuchenne afrodyzjaki – ostrygi

Zielone ma moc

Swego czasu popularna była dieta, która prócz zbilansowanych posiłków zakładała wypijanie jednej szklanki zielonego koktajlu dziennie. Mógł on być robiony z różnych warzyw, jednak istotne było zachowanie zielonego kolorytu. Seler, natka pietruszki, rukola, kapusta, szpinak to warzywa, które były najchętniej wykorzystywane do robienia koktajlu. Poza nimi należało dodać jeszcze banana, który poprawiał smak oraz dostarczał cennego potasu.
Chwilowy szał na zielone warzywa był bardzo dobry i powinien być utrzymany, ponieważ należą one do najzdrowszych warzyw ich wpływ na zdrowie jest znaczący. Przede wszystkim uzupełniają braki witaminy C, poprawiają stan włosów, skóry i paznokci. Pomagają z utrzymaniem prawidłowego metabolizmu. Zasadą diety z udziałem zielonych koktajlów była konieczność picia ich codziennie, przez cały miesiąc. Już po tygodniu pojawiały się pierwsze efekty, wynikające z oczyszczenia organizmu, co zachęcało do kontynuowania kuracji. Zaletą jest również orzeźwiająca moc koktajli, zwłaszcza latem. Źródło: http://ekoconcept.pl/

Zostaw odpowiedź

Musisz być zalogowany żeby komentować.